Снимка: Полина Недкова, Фейсбук Бяхме по средата на генерална репетиция, когато получихме

...
Снимка: Полина Недкова, Фейсбук Бяхме по средата на генерална репетиция, когато получихме
Коментари Харесай

Актрисата Полина Недкова за затварянето на варненския театър: Беше много голям шамар. Усети се като гилотина. Крещеше от нарочност

Снимка: Полина Недкова, Фейсбук 

Бяхме по средата на генерална подготовка, когато получихме позвъняването, че би трябвало да прекратим работа. Беше доста огромен пестник. Усети се като гилотина.

Това съобщи в изявление за FrogNews актрисата Полина Недкова, част от трупата на варненския трагичен спектакъл " Стоян Бъчваров ".

Повод за диалога са юбилейните 100 години, които театърът отбелязва през днешния ден. Уви, честването бе съпроводено с едно скандално решение, взето в последния миг, съгласно което " Стоян Бъчваров " затваря порти, а подготвяният седмици наред празничен театър няма да види своята аудитория. Сред гостите трябваше да са значими персони, а в залата щеше да участва и президентът Румен Радев. Това провокира подозрения за политически претекстове.

Решението пристигна на здравните управляващи във Варна и бе облечено в притеснителните данни за хода на епидемията от COVID-19 в морската столица. Затворени бяха театри, музеи, галерии... Ресторантите и въобще всичко останало продължи да работи. Освен всичко мярката пристигна и ненадейно в 00.00 ч. Изненадата пристигна от обстоятелството, че единствено ден по-рано локалният спешен щаб се събра и вкара по-строги Коронавирус ограничавания, които обаче не засягаха културните институции. Ден по-късно като единствена точка в дневния ред на изключително съвещание на Областния спешен щаб бе поставена точно активността на театрите, неизвестно за какво.

Часове по-късно след бурната реакция регионалният шеф издаде нова заповед и спектакъл " Стоян Бъчваров " ще отвори порти. Актьорите обаче няма да играят.

Самата Полина Недкова е една от младите и обещаващи актриси на България. В онлайн пространството е позната като влогър, води лична графа в предаване за кино в ефира на bTV. Полина е родом от град Габрово, приключва НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " със компетентност Актьорство за Драматичен спектакъл при проф. Пламен Марков.

Цялото изявление четете тук

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР